.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı, Ülkemizin spor alanında ihtiyaç duyduğu nitelikli Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenleri yetiştirmektedir.

Yüksek Öğretim Kurulu Genel Kurulunun 05.01.2012 tarihli toplantısında almış olduğu kararla, 2547 sayılı Kanun'un 7/d-2 ve 7/4 maddeleri uyarınca Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretime devam eden  Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Programı'na öğrenci alımı durdurularak, mevcut öğrencilerin statülerinin korunup 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü bünyesine aktarılarak eğitim öğretime başlamıştır. Son olarak, 18.04.2019 tarih ve 30749 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 968 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Spor Bilimleri Fakültesine aktarılmıştır.

Programa, YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) sonucunda, ilgili yıl belirlenen  Y-TYT puanının başarı sırasına göre Fakültemizde ayrıca Özel Yetenek Sınavı yapılarak yerleştirme yapılmaktadır.

Faaliyet Alanları

Mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim kurumları ile dengi okullarda, Gençlik ve Spor Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında, engellilere yönelik sportif aktivitelerin eğitimi ve uygulamalarında, sağlıklı yaşam adıyla toplumsal yaşamımızda yer alan faaliyetlerin organizasyon ve uygulamalarında görev alabileceklerdir. Programda Genel Kültür, Spor Alan Bilgisi ve Öğretmenlik Meslek Bilgisi kapsamındaki ders ve uygulamalara yer verilir.